Teknologkåren är en av de största arrangörerna för fritidsaktiviteter i Lund. Oavsett om du tycker om att idrotta, spela musik, festa, gå på pub eller laga mat så finns det något för dig på Kåren.


Puben Puben

Onsdagar under läsveckorna innebär puben Puben! Teknologkårens pubmästare, tillsammans med några fantastiska jobbare, anordnar nästan varje vecka under terminerna pubar i Cornelis. Varje pub har ett eget tema, kanske ett eget ölsortiment och kanske till och med sitt egna kluriga quiz.

Pubarna är öppna för alla Teknologkårens medlemmar och deras vänner.

Pubarna är öppna för alla TLTHs medlemmar och deras vänner. Vill du veta mer? Sugen på att prova på att anordna en egen pub eller vill du vara med och jobba under en pub? Hör av dig till aktsam@tlth.se.


F1 Röj

F1 Röj är ett projekt som drivs under TLTH:s fana. Det är världens största tävling i life-size mine-sweeper och en tredagarsfest fylld med sittningar, eftersläpp och annat kul. Det går av stapeln i slutet av november och är till för studenter i Lund såväl som resten av Sverige. 

Mer information kan man hitta på f1roj.se.


Baler

Teknologkåren ordnar två årliga baler, Corneliusbalen i april och Nyårsbalen på nyår. Om du vill gå på en av balerna, eller engagera dig, gå till deras respektive hemsida.


Sångarstriden

Sångarstriden är en prestigefull tävling i musik mellan sektionerna som, med ett fåtal undantag, har gått av stapeln årligen sedan 1968. Tävlingen består i tre grenar: Körsång, bordsvisa och musikal. Körsången ska helst vara fyrstämmig, och bedöms på klassiskt vis efter musikalitet. Bordsvisan måste vara nyskriven, och det är just kompositionsskickligheten som bedöms. Bordsvisan behöver alltså inte låta bra, utan ska vara rolig och sjungbar.

Flera guldkorn i Teknologkårens och resten av Sveriges sångböcker kommer härifrån

Flera guldkorn i Teknologkårens och resten av Sveriges sångböcker kommer härifrån, den mest kända är kanske Feta fransyskor, som framfördes av K-sektionen 1985. Den tyngsta grenen är musikalen, som tekniskt sett snarare är en kort opera buffa. Sektionen har tolv minuter på sig att framföra en historia genom dans, teater och sång ackompanjerat av ett band, kostym, smink och scenografi. Den enda uttrycksformen som är förbjuden är talad dialog. Musikalen bedöms efter musikalitet, konstnärlig skicklighet och historiens fyndighet.


Proud Tech

Proud Tech är Teknologkårens HBTQ-nätverk, och arbetar för att LTH ska vara en trygg och öppen plats, där man kan vara den man är, och samtidigt ha sjukt kul medan man gör det!

De anordnar bland annat regelbundet pridepuben Pub Proud.

Vill du veta mer? kontakta proud.tech@tlth.se.


Danskurser

Teknologkåren arrangerar sedan 2009 danskurser. Varje termin hålls en nybörjarkurs och en fortsättningskurs i bugg av erfarna tränare. På senare tid har dessa även kompletterats med grundkurser i mysfox, golvets mysigaste dans. Kurserna har traditionsenligt avslutats med en alkoholfri sittning varje termin. Danskurserna är öppna för alla studenter, teknolog eller ej, och har varit ett mycket populärt sätt att lära känna nya människor.

Danskurserna är öppna för alla studenter, teknolog eller ej

För information om våra aktuella kurser och vad som är på gång, besök gärna danskursernas hemsida.

f e m v a k d Dokt n w i