Nej! Redigera inte den här sidan. Den innehåller en massa komplicerad HTML och måste redigeras i kodform och synkas mot git. Kolla github.com/tlth/hutprislista om du har access dit, annars kontakta johan@forberg.se

Teknologkåren är en av Lunds största uthyrare av ljud- och ljusteknik. Här ser du ett urval av våra mest populära produkter, men vi har mycket mer teknik i lager som vi också hyr ut. Dessutom har vi kunnig personal som kan hjälpa till med tekniken om så önskas. Kontakta oss på pedell@tlth.se om du är osäker på vad du behöver eller om du vill veta mer.

Priserna i den här listan gäller för externa kunder. Vi ger stora rabatter till Teknologkårens sektioner, andra studentföreningar, Lunds tekniska högskola och även privat till medlemmar i Teknologkåren. Kontakta Pedellen för mer information om vilken rabatt vi kan erbjuda dig.

Alla priser är per uthyrningsdygn och ingen moms tillkommer. Vid uthyrning längre perioder rabatteras priset per dygn.

Snabblänkar

Ljudteknik

Foto: Niklas Ingemansson

Litet ljudsystem

Två högtalare, en förstärkare, mixer och mikrofon. Systemet är bara litet i förhållande till våra andra paket. Det går utmärkt att använda som discoanlägning i mindre lokaler, men passar bäst som talanläggning, till mingelmusik. Enkelt att koppla samman och låter både bra och högt. Vi har också brackets för att ställa högtalarna som monitorer på golvet och då passar systemet bra som medhörning för ett mindre band.

Detta ingår: 1st slutsteg (LAB 1300 + 2x15bands EQ), 2st fullrangehögtalare (EV Sx300), 1st mixer, 1st trådmikrofon, stativ, kablage.

Vårt pris: 1200 kr

Foto: Niklas Ingemansson

Mellanstort ljudsystem

Vårt mellanstora ljudsystem passar bra som discoljud i lokaler upp till cirka 150 m2. Passar även som livebandsutljud vid mindre livespelningar. Paketer innehåller separata 15-tums bashögtalare vilket ger betydligt mer "omf" jämfört med lilla ljudsystemet.

Detta ingår: Slutsteg och signalprocessor (Driverack PA+, LAB1300, LAB2002), 2st bashögtalare dubbel-15", 2st fullrangehögtalare, 1st mixer, 1st trådmikrofon, kablage.

Vårt pris: 1800 kr

Foto: Niklas Ingemansson

Stort ljudsystem

Det här är ett PA som menar allvar. Vårt stora ljudsystem lämpar sig bra för discoljud till lokaler upp till cirka 300 m2 eller för spelningar utomhus. Teknologkåren använder det här systemet på stora event som Tandem och Regattaslaget. Exempel på artister som spelat på det här systemet är Movits, Panda da Panda och Discoteka Yugostyle.

Stora ljudsystemet är lite mer invecklat att rigga upp än våra mindre system. Dessutom krävs det ett lite större fordon för att frakta det. Vi hjälper dig gärna med riggning och med inställningarna så att låter riktigt bra.

Detta ingår: Slutsteg och signalprocessor (Driverack 260, LAB4000, LAB6400, Botex 16A elcentral), 4st dubbel-18" subwoofers, 2st fullrangehögtalare (SRX 722), 1st mixer, 1st trådmikrofon, kablage.

Vårt pris: 5000 kr

Foto: Gabriel Sjöberg

Livebandsljud

Vi har lång erfarenhet av att rigga ljudsystem för livespelningar; allt från musikalföreställningar till rikskända artister och över tusen gäster. Hör gärna av dig till pedell@tlth.se för att få prisförslag på större arrangemang än vad som täcks av våra färdiga paket.

Foto: Niklas Ingemansson

DJ-utrustning

Färdigmonterade DJ-bänkar som innehåller både CD-spelare och mixer. Vår stora DJ-bänk (bild) innehåller dubbla Pioneer CDJ-2000 Nexus (länkkabel ingår) och är det mest populära alternativet. Denna bänk motsvarar utan vidare förväntnigarna från en professionell artist. För den som inte behöver en så avancerad bänk har vi ett lite billigare alternativ med Pioneer XDJ-RX. Båda våra bänkar kan spela från USB-minnen.

Stor DJ-bänk (Pioneer CDJ-2000 Nexus + DJM-800)
3000 kr
Liten DJ-bänk (Pioneer XDJ-RX)
1500 kr
Foto: Niklas Ingemansson

Mixerbord 16 kanaler Allen&Heath Mixwizard 16:2

Analogt mixerbord med 16 preampade kanaler och 6 aux-sendar som lämpar sig väl för mindre livespelningar. Bordet sitter monterat i ett rullande rackcase som också innehåller dubbla 31-bands DBX 231 equalizers, CD-spelare Denon DN-C100, reverb/delay effektprocessor TC M350 samt kompressorer S-com och DBX 1046 med sammanlagt 10 kanalers kapacitet.

Med bordet ingår också en stagemulti med lång och robust kabel samt alla kanaler fast framdragna till bordets ingångar. Även inserter, aux-sends och returns är fast dragna i caset.

Vårt pris: 1500 kr

Foto: Niklas Ingemansson

Rackmixer 18 kanaler Behringer XR18

Digital rackmixer med 18 kanaler (16 preampade och 2 "line") samt 6 aux-sendar. Mixern saknar reglar och rattar, istället styrs den över Wifi med hjälp av en Ipad eller liknande. Wifi-router följer med i caset.

Vårt pris: 600 kr

Foto: Niklas Ingemansson

Övrig ljudutrustning

Vi har ett stort utbud av ljudteknik för små och mellanstora shower. Här är ett litet urval, kontakta oss på pedell@tlth.se om du är osäker på vad du behöver eller vill veta mer.

Mikrofoner (Shure SM-58, SM-57, Beta 58, trummikrofoner etc.), per st
75 kr
Trådlösa mikrofoner (bild), 2 st + mottagare
400 kr
Mikrofonstativ, per st
40 kr

Ljusteknik

Foto: Niklas Ingemansson

Stämningsbelysning

LED-ljus i olika former för att sätta färg på ditt event. Dessa LED-lampor kan man hänga i taket, på räcken, stålrör eller ställa på fot på golvet. Våra vatteneffekter ger ett böljande våglikt sken som sakta skiftar färg. Vi har också starka LED-flodlampor som är IP65-klassade för utomhusbruk. Samtliga apparater går att ställa in på valfri färg och går även att styra över DMX om så önskas.

LED-kannor (bild övre vänster), 8 st
400 kr
LED-bars 100 cm (bild övre höger), 4 st
400 kr
LED-bars 50 cm, 4 st
200 kr
LED flood Cameo IP65 (bild nedre vänster), 2 st
400 kr
Vatteneffekt ADJ H2O pro DMX (bild nedre höger), 2 st
400 kr
Foto: Niklas Ingemansson

Litet discoljus

Kompakt och prisvärt ljuspaket som passar som discoljus i mindre lokaler, upp till cirka 75 m2. Vårt lilla ljuspaket är enkelt att transportera och koppla ihop. Ljuseffekterna är helt automatiska och spelar ett färdigt ljusprogram i takt till musiken och varandra. För bästa effekt bör paketet kombineras med rökmaskin.

Detta ingår: 2st Matrixx LED ljuseffekt, 2st Moonflower LED ljuseffekt, stativ, kablage.

Vårt pris: 600 kr

Foto: Niklas Ingemansson

Mellanstort discoljus

Ett lite häftigare ljuspaket som passar som discoljus i mellanstora lokaler, upp till cirka 150 m2. Vårt mellanstora ljuspaket är enkelt att transportera och koppla ihop. Ljuseffekterna är helt automatiska och spelar ett färdigt ljusprogram i takt till musiken och varandra. För bästa effekt bör paketet kombineras med rökmaskin.

Detta ingår: 4st Stairville SC-X50 LED-skanner, 2st Moonflower LED ljuseffekt, stativ, tross, kablage.

Vårt pris: 1600 kr

Foto: Nefeli Xanthoula

Större discoljus

Vi har ett brett utbud av ljusteknik, både för discobruk och mer konventionellt teaterljus. Om du behöver ljus till en större show än våra paket täcker, kontakta oss på pedell@tlth.se. Våra tekniker hjälper dig gärna med att montera tekniken, designa en ljusshow och sköta tekniken under show.

Foto: Niklas Ingemansson

Rökmaskiner

Teaterrök gör att ditt discoljus ser minst dubbelt så imponerande ut. Våra rökmaskiner är enkla att använda med medföljande fjärrkontroll eller över DMX. Våra rökmaskiner är kraftfulla och en räcker utan problem till att fylla även ganska stora lokaler med rök. Naturligtvis ingår passande rökvätska.

Vad är skillnaden mellan haze och rök? Haze är en förhållandevis tunn dimma som bryter ljusstrålar utan att hindra sikten särskilt mycket. Rök är tjock och gör det lite svårt att se, vilket kan "krympa" dansgolvet och ge en spännande effekt under kortare tid. Däremot är det inte så trevligt att dansa i ett rum som är konstant fyllt med rök. Om du är osäker på vilket som passar dig, rekommenderar vi att du väljer hazemaskinen.

Hazemaskin Martin Magnum HZ2500 + vätska
400 kr
Rökmaskin Antari Z1200 (bild) + vätska
250 kr
Foto: Niklas Ingemansson

Stroboskop

En klassisk discoeffekt. Våra strobbar har egen fjärrkontroll där du kan styra styrka och hastighet. Givetvis kan de även styras över DMX.

Stroboskop Stairville 1,5 kW, 2 st + styrning
200 kr
Foto: Niklas Ingemansson

UV-ljus

"Blacklight" som får vita kläder i lokalen att lysa lila. Vi har flera olika typer.

UV-kanon LED (bild), 2 st
300 kr
UV-kanon glödlampa, 2 st
200 kr
UV-lysrör, 2 st
200 kr
Foto: Niklas Ingemansson

Övrig ljusteknik

Vi har ett stort utbud av ljusteknik för små och mellanstora shower. Här är ett litet urval, kontakta oss på pedell@tlth.se om du är osäker på vad du behöver eller om du vill veta mer.

Strålkastare PAR64
50 kr
Strålkastare fresnel
100 kr
Moving head LED Stairville MH-X25 (bild)
250 kr
Scanner LED Stairville SC-X50
250 kr
DMX splitter 4-way
200 kr
Foto: Niklas Ingemansson

Övrig scenteknik

Triangeltross Global, per meter
100 kr
Trosslyftare
200 kr
Elcentral "El-björn" 16 A eller 32 A (bild)
200 kr
Bubbelmaskin
200 kr
Tält, 6x4 m
700 kr
Tält, 3x3 m
300 kr

Vi har dessutom ett stort lager av olika sorters kabel:

  • XLR mikrofonkabel
  • Speakon högtalarkabel
  • 3.5mm teleplugg ("hörlurskabel")
  • 6.3mm teleplugg ("instrumentkabel")
  • RCA ("aux-kabel")
  • El 16A schuko och fördelardosor (vanlig elkabel)
  • El 16A trefas IEC-handske
  • El 32A trefas IEC-handske
  • TP-kabel RJ45 ("ethernetkabel")
Kontakta oss för mer information: pedell@tlth.se.
f e m v a k d Dokt n w i